Vores historie

Collage of history images

I dag er vi verdens største medikovirksomhed, men vi startede langt mere ydmygt. Medtronic blev grundlagt af Earl Bakken og hans svoger, Palmer Hermundslie, i 1949, som et reparationsværksted for medicinsk udstyr.

Havde disse to herrer allerede dengang sat sig for at forandre medicinsk teknologi og livet for millioner af mennesker? Nej. Men de havde et solidt moralsk formål og en indre vilje til at anvende deres faglige viden og iværksætterevner til at hjælpe andre.

Den ånd er – sammen med vores grundlæggeres personlige integritet og passion – blevet vores hovedfilosofi og i sidste ende Medtronic Mission.

Vores første livsforandrende terapi – en bærbar, batteridrevet pacemaker – blev fundamentet for mange flere Medtronic-terapier, som er baseret på vores ekspertise inden for elektrisk stimulering og har til formål at forbedre livet for millioner af mennesker.

timeline

Klik på billedet og tag en interaktiv rundtur
på vores historiske tidslinje

I årenes løb har vi udviklet flere teknologier, herunder implanterbare mekaniske enheder, apparater til indgivelse af lægemidler og biofarmaka samt avancerede kirurgiske instrumenter. I dag anvendes vores teknologier til at behandle næsten 40 forskellige sygdomme.

Kerneteknologier

Siden vejen blev banet for brug af elektrisk stimulering til behandling af uregelmæssig hjerterytme i 1950'erne, har vi udviklet flere kerneteknologier og anvendt dem i adskillige innovative medicinske terapier, som lindrer smerte, genopretter sundheden og forlænger livet for millioner af mennesker verden over.

Launch Core Technologies

Klik på billedet og tag en interaktiv rundtur (på engelsk), hvis du vil vide mere om vores forskellige forretningsområder, og om hvordan vi kan bidrage til at lindre smerte, genoprette helbredet og forlænge liv.

Elektrisk stimulering

Anvendelse af strøm til at fremme normal fysiologi eller undertrykke unormal fysiologi.

Implanterbare strukturelle apparater

Apparater, som anvender mekaniske principper og teknikker – som f.eks. stenter, pumper og ventiler – og materialer, der ikke er giftige, som kan steriliseres og fungere inde i kroppen.

Målrettet indgivelse af lægemidler og biofarmaka

Apparater, som indgiver medicin eller biofarmaka direkte, hvor der er behov for det.

Elektrisk og avanceret udstyr

Kirurgiske instrumenter, som anvender strøm eller avancerede energiformer, som f.eks. radiofrekvens eller kølemiddel til at fjerne væv eller lukke kirurgiske snit.

Kirurgisk navigation og billeddiagnostik

Billedvejledte systemer og instrumentsporingsteknologier, som gør det nemmere for kirurger at se inde i kroppen eller følge kirurgisk udstyr inde i kroppen, så de kan udføre mere præcise og mindre omfattende indgreb.

Patient- og apparathåndtering

Instrumenter, apparater og informationsteknologier, som hjælper sundhedspersonale med at diagnosticere sygdomme, overvåge og håndtere en patients sygdom eller søge i og programmere apparater.

Last updated: 3 Mar 2014

Section Navigation

Additional information

Årsrapport 2013

Delivering Solutions. Advancing Healthcare.

Medtronic Annual Report 2013

Se eller hemte Medtronic Annual Report 2013

Denmark