Spine

Vores Spine-forretning udvikler mange af de nye behandlingsstandarder inden for behandling af sygdomme i rygraden og bevægeapparatet. Vi samarbejder med verdenskendte kirurger, forskere og innovative partnere for at tilbyde et bredt udvalg af moderne produkter og teknologier til behandling af muskuloskeletale, neurologiske, ortopædiske og spinale sygdomme.

Primære produktkategorier

Kunstige cervicale disci

En kunstig disc er en protese, som indsættes mellem ryghvirvlerne, for at udskifte en naturlig disc. Den nye disk skal opretholde mobiliteten i hele det behandlede ryghvirvelsegment.


Ballonkyphoplastik

Dette minimalinvasive indgreb reparerer kompressionsfrakturer i en ryghvirvel, som skyldes osteoporose eller cancer. Ved indgrebet benyttes balloner, som gendanner ryghvirvlens længde. Der indføres bencement i ryghvirvlen for at stabilisere frakturen.

Sygdomme


Interspinale spacerimplantater

Disse implantater er udviklet til at holde mellemrummet mellem specifikke sektioner af rygraden åbent, så nerverne i ryggen ikke klemmes eller giver smerte, når man står op.


Minimalinvasiv rygradskirurgi

Minimalinvasiv rygradskirurgi udføres gennem snit, der er mindre end ved traditionel åben kirurgi, og kan medføre mindre muskeltraumer1. Minimalinvasiv kirurgi kan være perkutan (via huden) eller miniåben (operationen foregår gennem et lille snit) og kan bruges til at behandle alle områder af rygraden.


Rekonstruktive rygradssystemer

Rekonstruktive rygradssystemer omfatter skruer, stænger og forbindelsesstykker, som implanteres langs det berørte område på rygraden for at give støtte ved spinal fusion. Spinal fusion er sammenkobling af to knoglesegmenter, enten en fraktur eller et ryghvirvelled. Instrumenterne fungerer som "indvendig gips" for at stabilisere ryghvirvlen, indtil der kan udføres fusion eller genvækst af knogle.

Sygdomme


Referencer

  1. Sasaoka et al. Objective assessment of reduced invasiveness in MED compared with conventional one-level laminotomy. European Spine Journal. 15: 577–582, 2006.


 

Michelson-logo

Last updated: 5 May 2014

Section Navigation

Additional information

Årsrapport 2013

Delivering Solutions. Advancing Healthcare.

Medtronic Annual Report 2013

Se eller hemte Medtronic Annual Report 2013

Denmark