Endovascular Therapies

Vores enhed Endovascular Therapies er blandt de hurtigst voksende enheder i Medtronic. Forretningen består af to divisioner: Aortic og Peripheral. Aortic-divisionen udvikler stentgrafts og hjælpeteknologi til minimalinvasiv reparation af aneurismer i aorta, der er kroppens hovedarterie, som starter ved hjertet. Peripheral-divisionen udvikler stents, ballon- og supportkatetre samt lægemiddelafgivende balloner til interventionel behandling af patologiske arterier, der ligger uden for hjertet og fører blod gennem kroppen til de nedre ekstremiteter.

Primære produktkategorier

Aortastentgraft*

Disse rørformede enheder er fremstillet af et specialvævet stof, der er syet på en ramme af wire, og indsættes i en aortaaneurisme – en udposning på kroppens største blodkar – for at forstærke aortavæggen og forhindre aneurismen i at springe, hvilket normalt er dødeligt. Stentgraften sættes ind i kroppen via et kateter, som indsættes i en arterie i benet tæt på lysken, og føres frem til aneurismen. Aortaaneurismen kan være lokaliseret i mave- eller brystregionen. Vi fremstiller stentgrafts til både abdominale og torakale aortaaneurismer.

Sygdomme


Perifere stenter, Ballonkatetre, Supportkatetre og Lægemiddelafgivende balloner*

Stenter, der er formet af avancerede metallegeringer til rørformede trådnet, bruges til at behandle patologiske, ofte forsnævrede, arterier og holde dem åbne. De kan enten udvides med en ballon eller af sig selv. Ballonkatetre bruges til at præparere forsnævrede arterier til stenten eller som et alternativ til stenten. De kan enten være let bøjelige eller stive. Begge typer findes i forskellige former og størrelser alt efter kliniske behov og anatomiske forhold, som påvirker valg af enhedskategori og -egenskaber. Supportkatetre kan hjælpe med at åbne vejen for balloner, så de kan nå frem til den forsnævrede del af blodkarret. Lægemiddelafgivende balloner overfører lægemiddel til arterievæggen. Lægemidlerne forhindrer restenose, som er en almindelig form for forsnævring af den behandlede arterie.


Sygdomme

  • Perifer arteriel sygdom

 

*Brugsvejledningerne indeholder en liste af indikationer, kontraindikationer, forholdsregler, advarsler og mulige uønskede hændelser

Last updated: 5 May 2014

Section Navigation

Additional information

Årsrapport 2013

Delivering Solutions. Advancing Healthcare.

Medtronic Annual Report 2013

Se eller hemte Medtronic Annual Report 2013

Denmark