Coronary

Perkutan koronarintervention (PCI)

Bedre kendt som koronar angioplastik, som er et ikke-kirurgisk indgreb, der bruges til at behandle stenotiske (forsnævrede) koronararterier i hjertet ved koronar hjertesygdom. Disse stenotiske segmenter skyldes ophobning af kolesterol-mættet plak, der dannes på grund af arteriosklerose.

PCI udføres normalt af en interventionskardiolog. Under PCI leder kardiologen en tømt ballon eller andet udstyr på et kateter fra a. femoralis i lysken eller a. radialis via blodkarene til blokeringen i hjertet. Der bruges røntgen til at føre kateteret frem. Ved blokeringen blæses ballonen op for at åben arterien, så blodet kan strømme igennem. Der placeres ofte en stent i det område, hvor blokeringen er, for at holde arterien åben permanent.

Produktkategorier

Lægemiddelafgivende stents, Metalstent, Angioplastikballon, Lægemiddelafgivende balloner, Guidekateter, Guidewire, Manuelt aspirationskateter

Sygdomme


Ablationskateter til renal denervering

Systemet består af et lille, styrbart behandlingskateter og en automatisk styret behandlingsgenerator. Behandlingen kræver ikke åben kirurgi. Et guidekateter indføres via et hylster for at føre kateteret frem til a. renalis. Kateteret afgiver højfrekvente radiobølger, RF-bølger, på 4-6 steder i hver a. renalis. Bølgerne har til formål at afbryde nerverne og sænke blodtrykket i nogle måneder.

Last updated: 5 May 2014

Section Navigation

Additional information

Årsrapport 2013

Delivering Solutions. Advancing Healthcare.

Medtronic Annual Report 2013

Se eller hemte Medtronic Annual Report 2013

Denmark