Line-Merethe i Norge

Line-Merethe Østenstad

Line-Merethe Østenstad er produktchef og -specialist i Medtronics diabetesdivision i Norge. Line-Merethe har været ansat hos Medtronic i seks år.

Hvad er din nuværende rolle?

Jeg arbejder i Medtronics diabetesdivision i Norge som både produktchef og produktspecialist. Som produktspecialist arbejder jeg med salg af vores produkter til læger og sygeplejersker. Jeg underviser også dem og patienterne i produkternes funktion og anvendelsesområder. Jobbet som produktchef handler meget om at forberede lanceringer af nye produkter, koordinere oversættelse med de andre nordiske sprog af det informationsmateriale, vi har brug for, samt at fremskaffe det materiale, som produktspecialisterne skal bruge ude på markedet.

Hvor har du tidligere arbejdet?

Inden jeg kom til Medtronic, arbejdede jeg nogle år som sælger af medikoteknisk udstyr hos en leverandør til Medtronic. Før det arbejdede jeg fem år som sygeplejerske på den endokrinologiske afdeling på Haukelands Universitetssygehus i Bergen.

En mindeværdig situation/dag på jobbet?

Der er mange situationer, der har fæstnet sig i min erindring. Hver gang jeg oplever, at nogen bliver hjulpet, er det en fin oplevelse. Jeg husker specielt en lille dreng, der var enormt bange for det stik, han skulle have, da han skulle starte med insulinpumpe. Da det viste sig, at det ikke gjorde ondt, blev han så glad, at han gav mig et stort kram.

Hvad har været den hidtil største udfordring?

Rent salgsmæssigt var det da vi her i Norge, for nogle år siden, indførte et nyt aftalesystem indenfor sundhedsplejen. Tidligere kunne patienter og læger frit vælge den pumpe som man syntes var bedst klinisk egnet. Dette ændredes og man indførte at indhente tilbud som gjaldt hele Norge, så selvom vore produkter mange gange havde funktioner ingen andre leverandører kunne tilbyde, blev vi udelukket fra den første aftale, da det var prisen der var afgørende. Nu har vi heldigvis vundet aftalen for hele Norge, men dette er en proces der ændres hele tiden, og næste gang kan situationen se anderledes ud.

Hvordan påvirker dit arbejde Medtronics patienter?

Jeg vil hævde, at Medtronics produkter giver patienterne en bedre hverdag og højere livskvalitet. Eftersom min opgave blandt andet består i at undervise læger, sygeplejersker og patienter, påvirkes patienternes liv, hvis jeg gør mit arbejde godt. Jeg hører ofte fra patienterne selv, at for eksempel insulinpumperne giver dem et friere liv.

Hvilken præstation er du mest stolt over?

Det er lidt svært at svare på. Jeg kan godt lide at lære nye ting, og det har jeg mulighed for at gøre næsten hver dag her hos Medtronic.

Hvad sætter du mest pris på hos Medtronic?

Det er stimulerende, at Medtronic er en stor international koncern, der virkelig har som mål at gøre livet bedre for patienterne. Og så kan jeg godt lide, at Medtronic ikke stiller sig tilfreds, men at man hele tiden vil forbedre produkterne og komme med nye, innovative løsninger.

Hvad er dine fritidsinteresser?

Når jeg har lejlighed til det, går jeg gerne på hjortejagt i Västlandet i Norge i sæsonen fra september til december. Og så træner jeg nu til en sprint-triatlon i amatørklassen, så det bliver til en del svømning, cykling og løb. Desuden går vi tit ture i fjeldene.

Hvilken uddannelse har du?

Jeg er oprindelig sygeplejerske, og så har jeg fået en del uddannelse inden for salg, markedsføring og produkter hos Medtronic.

Har du nogen tips til jobsøgende?

Vær dig selv, er det bedste tip, jeg kan give! Det er dig som person, der bliver ansat – alt afhænger ikke af din baggrund. Desuden er det altid sundt med lidt ydmyghed.

Kan du anbefale nogen gode frokoststeder til nye kolleger og andre?

På Lysaker Brygge er der en del gode restauranter!

Last updated: 22 Sep 2010

Section Navigation

Additional information

Denmark